Besväras du av lårskav? Juniid är lösningen
Många kvinnor upplever dagligen obehag av att deras lår skaver mot varandra så att besvärliga skavsår uppstår. Det har fram tills nu inte funnits ett klädesplagg speciellt designat för att reducera problemet med lårskav för kvinnor. Juniid Thights Woman är en innovation från Sandra Söderberg i Juniskär. Köp direkt på webbshoppen >>Äggsås
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sås
3 msk Margarin
3 msk Vetemjöl
5 dl Mjölk
Salt
Vitpeppar
2-3 Ägg (ev fler om man vill)
3 msk Vetemjöl
5 dl Mjölk
Salt
Vitpeppar
2-3 Ägg (ev fler om man vill)
Smält smöret och ta sedan av från plattan. Tillsätt sedan vetemjölet och lite av mjölken så att det går att vispa. Sätt kastrullen på plattan igen och vispa tills det bubblar. Tillsätt resten av mjölken. Sätt tillsist i de hackade äggen.
Rödvinssås
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sås
1 dl Rött Vin
1 msk Smör
2 msk Kalvfond
1 st Scharlottenlök
2 dl Vatten
1 msk Chilisås
1 msk Smör
Timjan
Salt
Peppar
Fräs scharlottenlöken i smör. Tillsätt vatten, chilisås och kalvfond.Reducera såsen till hälften genom att låta den koka i cirka 10 minuter. Krydda med timjan, salt och peppar. Tillsätt smör innan servering.
Redning
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sås
Smör
Mjöl
Vatten
Stuvning: 2 msk 4 msk 4 dl
Gratäng: 2 msk 3 msk 4 dl
Sås: 1 msk 2 msk 4 dl
Soppa: 2 msk 3 msk 1 l
Gratäng: 2 msk 3 msk 4 dl
Sås: 1 msk 2 msk 4 dl
Soppa: 2 msk 3 msk 1 l
Ratatouille
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sås
8 portioner
(går mycket bra att frysa in)
4 Gula lökar
2-4 Pressade Vitlöksklyftor
4 Paprikor
4 Äpplen
4 Burkar krossade Tomater
2 msk Olivolja
2 Hönsbuljongstärningar
1 dl Tomatpuré
1 msk Balsamvinäger
1 msk Curry
1 msk Timjan
1 msk Socker
1/2 tsk Svartpeppar
Smaksätt med Chilipeppar och Sambal oelek
(går mycket bra att frysa in)
4 Gula lökar
2-4 Pressade Vitlöksklyftor
4 Paprikor
4 Äpplen
4 Burkar krossade Tomater
2 msk Olivolja
2 Hönsbuljongstärningar
1 dl Tomatpuré
1 msk Balsamvinäger
1 msk Curry
1 msk Timjan
1 msk Socker
1/2 tsk Svartpeppar
Smaksätt med Chilipeppar och Sambal oelek
Frös lök med curry i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt övriga ingredienser och låt det puttra i 20 minuter utan lock. Salta.
Passar bra till pasta och hemgjorda köttbullar.
Passar bra till pasta och hemgjorda köttbullar.
Bearnaisesås gjord på Crème fraiche
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sås
2 dl Crème fraiche
2 tsk dragon
1 msk Vitvinsvinäger
1 finhackad gul lök
1/2 tsk salt
2 tsk dragon
1 msk Vitvinsvinäger
1 finhackad gul lök
1/2 tsk salt
Koka upp ingredienserna och låt den stå i 5 minuter. Kan redas med maizenaredning för önskad konsistens.
Myntasås
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sås
2 dl Matlagningsyoghurt
2 msk Mynta (färsk)
1/2 Citron
1 msk Honung
Salt
Peppar
2 msk Mynta (färsk)
1/2 Citron
1 msk Honung
Salt
Peppar
Hacka den färska myntan. Pressa en halv citron och riv lite av skalet. Blanda allt i en skål
Löksås
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sås
1 Lök
3 msk Smör
3-4 msk Vetemjöl
4 dl Mjölk
3 msk Smör
3-4 msk Vetemjöl
4 dl Mjölk
Fräs lök och smör och vänd sedan ner vetemjölet och rör tills klumparna försvunnit. Tillsätt mjölken och låt koka upp. Rör ordentligt i botten så att såsen inte bränns vid.
Sandras köttbullar med gräddsås
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sås
800 g Nötfärs
2 st Gula lökar
1,5 dl Vatten
1 msk Salt
1 msk Potatismjöl
0,5 tsk malen Vitpeppar
2 tsk Grillkrydda
Gräddsåsen
Steksky
1 msk Vetemjöl
Grädde
Ev lite Soya för färgens skull
Salt
Peppar
2 st Gula lökar
1,5 dl Vatten
1 msk Salt
1 msk Potatismjöl
0,5 tsk malen Vitpeppar
2 tsk Grillkrydda
Gräddsåsen
Steksky
1 msk Vetemjöl
Grädde
Ev lite Soya för färgens skull
Salt
Peppar
Skala löken och finhacka riktigt smått! Bryn löken lätt i stekpanna. Blanda ner färsen och tillsätt övriga ingredienser. Sätt ugnen på 200° och ställ in en plåt med en klick smör på och låt smöret smälta. Rulla under tiden köttbullarna. Lägg på plåten och stek i ugn ca. 20-30 min beroende på storlek. Skaka om plåten då och då.
Gräddsåsen
Ta litegrann av stekskyn från ugnsplåten och slå i en varm stekpanna. Vispa ut med vetemjöl och slå över grädde. Salta och peppra och tillsätt eventuellt lite soya.
Gräddsåsen
Ta litegrann av stekskyn från ugnsplåten och slå i en varm stekpanna. Vispa ut med vetemjöl och slå över grädde. Salta och peppra och tillsätt eventuellt lite soya.
Lenas skinksås
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sås
4 dl Creme fraiche
Rökt eller kokt skinka
1-2 vitlöksklyftor
salt
Vitpeppar
Rökt eller kokt skinka
1-2 vitlöksklyftor
salt
Vitpeppar
Strimla skinkan och blanda med övriga ingredienser. Låt såsen koka upp.
Sandras köttbullar med gräddsås
800 g Nötfärs
2 st Gula lökar
1,5 dl Vatten
1 msk Salt
1 msk Potatismjöl
0,5 tsk malen Vitpeppar
2 tsk Grillkrydda
Gräddsåsen
Steksky
1 msk Vetemjöl
Grädde
Ev lite Soya för färgens skull
Salt
Peppar
2 st Gula lökar
1,5 dl Vatten
1 msk Salt
1 msk Potatismjöl
0,5 tsk malen Vitpeppar
2 tsk Grillkrydda
Gräddsåsen
Steksky
1 msk Vetemjöl
Grädde
Ev lite Soya för färgens skull
Salt
Peppar
Skala löken och finhacka riktigt smått! Bryn löken lätt i stekpanna. Blanda ner färsen och tillsätt övriga ingredienser. Sätt ugnen på 200° och ställ in en plåt med en klick smör på och låt smöret smälta. Rulla under tiden köttbullarna. Lägg på plåten och stek i ugn ca. 20-30 min beroende på storlek. Skaka om plåten då och då.
Gräddsåsen
Ta litegrann av stekskyn från ugnsplåten och slå i en varm stekpanna. Vispa ut med vetemjöl och slå över grädde. Salta och peppra och tillsätt eventuellt lite soya.
Gräddsåsen
Ta litegrann av stekskyn från ugnsplåten och slå i en varm stekpanna. Vispa ut med vetemjöl och slå över grädde. Salta och peppra och tillsätt eventuellt lite soya.
Hitta fler recept med hjälp av orden nedan:
Tips mot lårskav - Plagget som hjälper
www.juniid.se
Fler recept på vilt hittar du på www.devilda.se
Kommunikation och Design
www.junide.se