Lårskav vi har uppfunnit bästa byxan Juniid Thights Woman

Besväras du av lårskav? Juniid är lösningen

Många kvinnor upplever dagligen obehag av att deras lår skaver mot varandra så att besvärliga skavsår uppstår. Det har fram tills nu inte funnits ett klädesplagg speciellt designat för att reducera problemet med lårskav för kvinnor. Juniid Thights Woman är en innovation från Sandra Söderberg i Juniskär. Köp direkt på webbshoppen >>

Ananaspaj

Pajbotten
3dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 tsk bakpulver
150 smält smör

Arbeta samman degen och fyll pajformen


Fyllning
1 ägg
1/dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl crème fraiche
rivet skal av 1 citron
450g krossag ananas

Rör ihop ingredienserna lägg sist i den avrunna (nu cirka 300g) krossade ananasen och lägg sedan på pajdegen. Grädda näst längst ner i 40 min (tills kanterna fått färg). 175 grader

Daimtårta

2 marängbottnar
4 dl vispgrädde
Daim efter smak
Jordgubbar

Vispa grädden och blanda med krossad Daim och varva med marängbottnarna.
Dekorera med jordgubbar.
 

Limepaj

 

Pajskal:
3 1/2 dl krossade digistivekex
drygt 1 dl smält smör
1 msk strösocker
Fyllning:
5 ägg-gulor
1 burk (ca 400g) kondenserad sötad mjölk
drygt 1 dl pressad lime (ca 4-5 limefrukter behövs)
(1 msk rivet limeskal)

 
Rör ihop ingredienserna till pajdegen. Tryck ut degen i en smord form. Grädda i 10 minuter, 150°C. Låt pajskalet svalna. Höj temperaturen till 175°C. Vispa ägg-gulorna tills de tjocknat något. Tillsätt mjölken och vispa igen tills det tjocknat ytterligare något. Rör i limesaften (och limeskalen). Häll fyllningen på pajskalet. Grädda i 10 minuter, 175°C. Skär pajen i bitar innan du sätter in den i frysen, minst 3 timmar. Ta fram pajbitarna 15-20 minuter innan de ska serveras.

Joakims Mintkaka

 

3 ägg
3 dl socker
1,5 dl mjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
200 g smör

Glasyr:
50 g smält smör
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
30 droppar pepparmintolja
 
Smält smöret och blanda ihop alla ingredienser i en skål. Vispa till en slät smet. Häll smeten i en smort och bröad form och grädda på 180 grader i 23 minuter.

Häll alla ingredienser till glasyren i en skål och rör ihop. Bred på glasyren.

Fransk Äppelkaka

 

100 g Smör
1,25 dl Socker
1-1,5 dl Sötmandel
2 st Ägg
6 st Medelstora Äpplen
4 Droppar Bittermandel

 
Rör ihop socker och smör. Blanda i den malda mandeln och äggulorna. Vispa vitorna till skum och vänd försiktigt ner dem i smetan. Skala och skär äpplena i tunna skivor. Lägg äppelskivorna i en smord ugnsfast form. Bred smeten över och grädda i 175 grader i 30 minuter.
Serveras med vaniljsås

Kladdkaka

 

2 ägg
3 dl socker
100 g smält margarin
1 tsk vanillinsocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
 
Rör försiktigt ihop ägg och socker, vispa ej. Tillsätt det smälta avsvalnade margarinet. Blanda vanillinsocker, mjöl och kakao och rör ner. Häll smeten i en välsmord och bröad form. Grädda i 175 grader i 30 min.

Sandras sommarpaj

 

 Botten
14 digestivekex
½ dl socker
125 g smör

 
Vit röra
3 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost naturell
2 dl florsocker

Egen kräm:
250g hallon/blåbär
2 ½ dl vatten
¼  dl strösocker
2 msk potatismjöl

Dekor
250g frysta hallon/blåbär
Strös över krämen.
 
 
Botten
Blanda samman i matberedare tills allt är finfördelat, gärna med knivar. Tryck sedan ut degen i pajform eller i kakform med löstagbar kant.
 
Vit röra
Häll bort ev. överskottsvatten ur philadelphiaosten och blanda osten med florsocker. Rör ordentligt så att klumparna försvinner. Vispa sedan grädde hårt och blanda försiktigt ned i philadelphiaröran. Bred röran på digestivebotten.
 
Bärlock (Gör egen kräm eller köp färdig hallonkräm)
Egen kräm:

Koka upp vatten och socker. Tillsätt bären och koka dem i 2-3 minuter. Rör ut potatismjölet i ¼ dl kallt vatten. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Krämen ska sedan bara koka upp och sedan kylas i vattenbad.  Bred försiktigt den kalla krämen på den vita röran.
 
Dekor
hallon/blåbär
Strös över krämen.
 
Ställ in pajen i kylen och låt stå över natten då den blir som bäst dagen efter. (Tag bort den löstagbara kanten från kakformen dagen efter när kakan stelnat till sig).

Tidigare recept>>

Hitta fler recept med hjälp av orden nedan:

Stacks Image 16155

Tips mot lårskav - Plagget som hjälper
www.juniid.se

Devlda viltkött

Fler recept på vilt hittar du på www.devilda.se

Junide AB - Kommunikationsbyrå

Kommunikation och Design
www.junide.se