Besväras du av lårskav? Juniid är lösningen
Många kvinnor upplever dagligen obehag av att deras lår skaver mot varandra så att besvärliga skavsår uppstår. Det har fram tills nu inte funnits ett klädesplagg speciellt designat för att reducera problemet med lårskav för kvinnor. Juniid Thights Woman är en innovation från Sandra Söderberg i Juniskär. Köp direkt på webbshoppen >>Joakims inlagda champinjoner
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: tillbehör
1 pkt färska champinjoner
3 msk smör
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk socker
1 tsk kryddpeppar
1/2 tsk salt
3 msk smör
3 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
2 msk socker
1 tsk kryddpeppar
1/2 tsk salt
Förväll champinjonerna tillsammans med smör och kryddpeppar i en kastrull. Lägg till resten av ingredienserna och låt stå i minst 30 minuter.
Lenas Tunnbrödssnacks
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: snacks
Mjukt tunnbröd
Olja
Saltflingor
Olja
Saltflingor
Skär tunnbröden i långa remsor. Pensla med olja och strö salt på. Grädda i ugnen tills de fått lite färg och blivit hårda. Servera med dip.
Baconinlindad halloumi
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: snacks
1 paket Bacon
1 paket Halloumiost original
1 paket Halloumiost original
Dela baconskivirna i 2 delar. Skär halloumiosten i 1-1,5 cm tjocka stavar. Linda in en baconskiva/stav. Grilla i ugn 250° tills osten fått gyllenbrun färg och baconet fått stekyta. Låt svalna i kylskåp.
Passar bra som snacks eller tillbehör i buffé.
Passar bra som snacks eller tillbehör i buffé.
Kräftgryta
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: skaldjur
Olja
2 paprikor i olika färg
1 purjolök
1 burk kräftstjärtar
1 burk crème fraiche sweet chili
Salt
Peppar
Sätt oljan i en stekpanna och häll ner paprikan skuren i bitar. Låt fräsa en stund och tillsätt sedan purjolöken. Fräs en stund till. Tillsätt kräftskärtarna, cremé fraichen och salta och peppra. Låt puttra en liten stund.
Äggsås
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sås
3 msk Margarin
3 msk Vetemjöl
5 dl Mjölk
Salt
Vitpeppar
2-3 Ägg (ev fler om man vill)
3 msk Vetemjöl
5 dl Mjölk
Salt
Vitpeppar
2-3 Ägg (ev fler om man vill)
Smält smöret och ta sedan av från plattan. Tillsätt sedan vetemjölet och lite av mjölken så att det går att vispa. Sätt kastrullen på plattan igen och vispa tills det bubblar. Tillsätt resten av mjölken. Sätt tillsist i de hackade äggen.
Rödvinssås
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sås
1 dl Rött Vin
1 msk Smör
2 msk Kalvfond
1 st Scharlottenlök
2 dl Vatten
1 msk Chilisås
1 msk Smör
Timjan
Salt
Peppar
Fräs scharlottenlöken i smör. Tillsätt vatten, chilisås och kalvfond.Reducera såsen till hälften genom att låta den koka i cirka 10 minuter. Krydda med timjan, salt och peppar. Tillsätt smör innan servering.
Redning
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sås
Smör
Mjöl
Vatten
Stuvning: 2 msk 4 msk 4 dl
Gratäng: 2 msk 3 msk 4 dl
Sås: 1 msk 2 msk 4 dl
Soppa: 2 msk 3 msk 1 l
Gratäng: 2 msk 3 msk 4 dl
Sås: 1 msk 2 msk 4 dl
Soppa: 2 msk 3 msk 1 l
Ratatouille
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sås
8 portioner
(går mycket bra att frysa in)
4 Gula lökar
2-4 Pressade Vitlöksklyftor
4 Paprikor
4 Äpplen
4 Burkar krossade Tomater
2 msk Olivolja
2 Hönsbuljongstärningar
1 dl Tomatpuré
1 msk Balsamvinäger
1 msk Curry
1 msk Timjan
1 msk Socker
1/2 tsk Svartpeppar
Smaksätt med Chilipeppar och Sambal oelek
(går mycket bra att frysa in)
4 Gula lökar
2-4 Pressade Vitlöksklyftor
4 Paprikor
4 Äpplen
4 Burkar krossade Tomater
2 msk Olivolja
2 Hönsbuljongstärningar
1 dl Tomatpuré
1 msk Balsamvinäger
1 msk Curry
1 msk Timjan
1 msk Socker
1/2 tsk Svartpeppar
Smaksätt med Chilipeppar och Sambal oelek
Frös lök med curry i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt övriga ingredienser och låt det puttra i 20 minuter utan lock. Salta.
Passar bra till pasta och hemgjorda köttbullar.
Passar bra till pasta och hemgjorda köttbullar.
Bearnaisesås gjord på Crème fraiche
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sås
2 dl Crème fraiche
2 tsk dragon
1 msk Vitvinsvinäger
1 finhackad gul lök
1/2 tsk salt
2 tsk dragon
1 msk Vitvinsvinäger
1 finhackad gul lök
1/2 tsk salt
Koka upp ingredienserna och låt den stå i 5 minuter. Kan redas med maizenaredning för önskad konsistens.
Myntasås
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sås
2 dl Matlagningsyoghurt
2 msk Mynta (färsk)
1/2 Citron
1 msk Honung
Salt
Peppar
2 msk Mynta (färsk)
1/2 Citron
1 msk Honung
Salt
Peppar
Hacka den färska myntan. Pressa en halv citron och riv lite av skalet. Blanda allt i en skål
Löksås
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sås
1 Lök
3 msk Smör
3-4 msk Vetemjöl
4 dl Mjölk
3 msk Smör
3-4 msk Vetemjöl
4 dl Mjölk
Fräs lök och smör och vänd sedan ner vetemjölet och rör tills klumparna försvunnit. Tillsätt mjölken och låt koka upp. Rör ordentligt i botten så att såsen inte bränns vid.
Sandras köttbullar med gräddsås
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sås
800 g Nötfärs
2 st Gula lökar
1,5 dl Vatten
1 msk Salt
1 msk Potatismjöl
0,5 tsk malen Vitpeppar
2 tsk Grillkrydda
Gräddsåsen
Steksky
1 msk Vetemjöl
Grädde
Ev lite Soya för färgens skull
Salt
Peppar
2 st Gula lökar
1,5 dl Vatten
1 msk Salt
1 msk Potatismjöl
0,5 tsk malen Vitpeppar
2 tsk Grillkrydda
Gräddsåsen
Steksky
1 msk Vetemjöl
Grädde
Ev lite Soya för färgens skull
Salt
Peppar
Skala löken och finhacka riktigt smått! Bryn löken lätt i stekpanna. Blanda ner färsen och tillsätt övriga ingredienser. Sätt ugnen på 200° och ställ in en plåt med en klick smör på och låt smöret smälta. Rulla under tiden köttbullarna. Lägg på plåten och stek i ugn ca. 20-30 min beroende på storlek. Skaka om plåten då och då.
Gräddsåsen
Ta litegrann av stekskyn från ugnsplåten och slå i en varm stekpanna. Vispa ut med vetemjöl och slå över grädde. Salta och peppra och tillsätt eventuellt lite soya.
Gräddsåsen
Ta litegrann av stekskyn från ugnsplåten och slå i en varm stekpanna. Vispa ut med vetemjöl och slå över grädde. Salta och peppra och tillsätt eventuellt lite soya.
Lenas skinksås
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sås
4 dl Creme fraiche
Rökt eller kokt skinka
1-2 vitlöksklyftor
salt
Vitpeppar
Rökt eller kokt skinka
1-2 vitlöksklyftor
salt
Vitpeppar
Strimla skinkan och blanda med övriga ingredienser. Låt såsen koka upp.
Pastasallad med rökt skinka och balsamvinägrette
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sallad
8 portiner
750 g pasta
1 kg rökt skinka
1 st röd lök
1 st squash
1 st paprika
1 st pressad vitlöksklyfta
1/2 paket ruccolasallad
1 förpackning sockerärtor
1 burk majs
1 liten burk kalimataoliver
1/2 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
750 g pasta
1 kg rökt skinka
1 st röd lök
1 st squash
1 st paprika
1 st pressad vitlöksklyfta
1/2 paket ruccolasallad
1 förpackning sockerärtor
1 burk majs
1 liten burk kalimataoliver
1/2 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Koka pastan. Tärna skinkan i små bitar. Fräs strimlad lök, squash och paprika i lite olivolja och vitlök. Låt stå. Dela ruccola och ärtskidor. Blanda allt tillsammans med majs och oliver i en stor skål.
Bulgursallad med cashewnötter
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sallad
1 paket bulgur
1/2 paket ruccolasallad
1 st gul paprika
1 st röd paprika
100 g cashewnötter
1/2 paket ruccolasallad
1 st gul paprika
1 st röd paprika
100 g cashewnötter
Koka bulgur enligt instruktion på paketet. Hacka paprikan och blanda ner i bulguren tillsammans med ruccolasalladen och strö över cashewnötterna.
Tomat och bönsallad
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sallad
8 st tomater
2 burkar kidneybönor
1 st röd lök
1 kruka basilika
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt
svartpeppar
2 burkar kidneybönor
1 st röd lök
1 kruka basilika
2 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt
svartpeppar
Tärna tomaterna och hacka löken. Skölj bönorna noga och låt dem rinna av i durkslag. Blanda ihop allt i en skål tillsammans med olivolja och vinäger. Strimla basilikan och garnera anrättaningen.
Sandras Potatissallad
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sallad
1,5 kg kokt avsvalnad potatis (gärna färsk)
1 burk soltorkade tomater i olja
3 dl ruccolasallad
1 liten fpk fetaost
1 röd lök
Dressing
2 msk olja
1 msk balsamvinäger
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
1 burk soltorkade tomater i olja
3 dl ruccolasallad
1 liten fpk fetaost
1 röd lök
Dressing
2 msk olja
1 msk balsamvinäger
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
Skär potatisen och soltorkade tomater och lägg i lagom stor skål. Häll ner ruccolan. Strimla rödlöken och häll i. Smula över fetaosten och blanda försiktigt.
Dressing
Blanda alla ingredienser och häll över salladen.
Dressing
Blanda alla ingredienser och häll över salladen.
1 Veckas sallad
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: sallad
1/2 dl socker
1/2 dl vinäger
1/2 dl olja
1/2 vitkål
5 st morötter
röd, gul, grön paprika
1 purjolök
1/2 dl vinäger
1/2 dl olja
1/2 vitkål
5 st morötter
röd, gul, grön paprika
1 purjolök
Strimla alla grösaker. Koka upp socker, vinäger och olja och häll över salladen.
Joakims Rotsaker i Ugn
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: rotsaker
2 st Potatisar
2 st Morötter
1 st Paprika
4 st scharlottenlökar
1 st zuccini
1 Halv Kålrot
1 Palsternacka
4 st Färska Champinjoner
1 näve Solrosfrön
2 st Morötter
1 st Paprika
4 st scharlottenlökar
1 st zuccini
1 Halv Kålrot
1 Palsternacka
4 st Färska Champinjoner
1 näve Solrosfrön
Skiva alla ingredienser och lägg i en långpanna. Häll citronolivolja över och grilla i 225 grader tills de fått lagom färg. Cirka 10-15 minuter. Ingredienserna kan variera beroende på tillgång.
Sandras Potatisgratäng
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: potatis
potatis
1 påse rivost
peppar
salt
(vitlök)
(lök)
3-4 dl grädde
1 påse rivost
peppar
salt
(vitlök)
(lök)
3-4 dl grädde
4 personer. Smörj en form och varva med potatis, salt, peppar, lök och ost. Häll tillsist i grädden. Grädda i 225 grader i 40-45 min.
Hitta fler recept med hjälp av orden nedan:
Tips mot lårskav - Plagget som hjälper
www.juniid.se
Fler recept på vilt hittar du på www.devilda.se
Kommunikation och Design
www.junide.se