Besväras du av lårskav? Juniid är lösningen
Många kvinnor upplever dagligen obehag av att deras lår skaver mot varandra så att besvärliga skavsår uppstår. Det har fram tills nu inte funnits ett klädesplagg speciellt designat för att reducera problemet med lårskav för kvinnor. Juniid Thights Woman är en innovation från Sandra Söderberg i Juniskär. Köp direkt på webbshoppen >>Häxgryta
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: kyckling
1 grillad kyckling
1 purjolök
1 liten flaska chilisås
3 dl matlagningsgrädde
Svartpeppar
Curry
1 purjolök
1 liten flaska chilisås
3 dl matlagningsgrädde
Svartpeppar
Curry
Rensa kycklingen, spara allt ätbart och skär i lagom stora bitar. Värm upp den skivade purjolöken i en kastrull tillsammans med olja. Tillsätt chilisås och grädde. Krydda med lite curry och svartpeppar. Till sist ska kycklingbitarna i och värmas upp. Serveras med jasminris och smakar mycket gott
Joakims Grillade Kyckling med Pesto
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: kyckling
1 hel Kyckling
1 burk Pesto
Sås:
1 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
1 Vitlökskyfta
1/2 dl Ajvar
1 burk Pesto
Sås:
1 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
1 Vitlökskyfta
1/2 dl Ajvar
Dela upp kycklingen och lägg delarna i en ugnsform. Ta hälften av peston och lägg ovanpå. Krydda med grillkrydda. Grilla i 225 grader i 10 minuter. Vänd på kycklingbitarna och lägg på resten av peston och krydda igen. Grilla ytterligare i 10 minuter.
Skiva vitlöksklyftan och fräs den i en kastrull. Häll i vatten, grädde och ajvar. Red med maizenaredning och koka på svag värme i 10 minuter.
Skiva vitlöksklyftan och fräs den i en kastrull. Häll i vatten, grädde och ajvar. Red med maizenaredning och koka på svag värme i 10 minuter.
Joakims Kyckling i Lergryta
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: kyckling
1 Hel Kyckling
1 Burk Skivade Champinjoner
1 Persilja
1 -2 Gula Lökar
Pommes Strips
1 Burk Skivade Champinjoner
1 Persilja
1 -2 Gula Lökar
Pommes Strips
Tina kycklingen och lägg lergrytan i blöt minst 1 timme innan den ska in i ugnen. Lergrytan sätts in i ugnen när ugnen är kall.
Skär löken i skivor och lägg i grytan tillsammans med de skivade champinjonerna och persiljan. Krydda med lite curry, salt, grillkrydda eller liknande. Ej vitpeppar. Skär loss låren så att de nästan lossnar och lägg kycklingen med bröstet ner. Sätt ugnen på 225 grader och sätt på locket på lergrytan och in med den i ugnen. Vänd på kycklingen efter 1 timme och fortsätt i 20-30 minuter till beroende på kycklingen storlek. Serveras med Pommes Strips och kall äppelcider.
Skär löken i skivor och lägg i grytan tillsammans med de skivade champinjonerna och persiljan. Krydda med lite curry, salt, grillkrydda eller liknande. Ej vitpeppar. Skär loss låren så att de nästan lossnar och lägg kycklingen med bröstet ner. Sätt ugnen på 225 grader och sätt på locket på lergrytan och in med den i ugnen. Vänd på kycklingen efter 1 timme och fortsätt i 20-30 minuter till beroende på kycklingen storlek. Serveras med Pommes Strips och kall äppelcider.
Flygande Jakob
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: kyckling
3 dl Kelda mellangrädde
1 dl chilisås
1 dl jordnötter
1 st grillad kyckling
2 st banan
1 dl chilisås
1 dl jordnötter
1 st grillad kyckling
2 st banan
4 portioner. Sätt ugnen på 225°. Ta bort skinn och ben från kycklingen. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Skala och dela bananerna på längden. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Lägg bananerna ovanpå. Vispa grädden. Rör ihop grädde och chilisås och bred det över. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 min. Tag ut kycklingen och strö över jordnötterna. Servera med kokt ris och sallad.
Paneng-gai
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: kyckling
4 st kycklingflileér
1-2 msk matolja
1 påse Santa Maria Spicy World Paneng-Gai kryddmix
1 burk Santa Maria Spicy World Coconut Milk
1-2 msk Santa Maria Spicy World Fish Sauce
1 dl Cremé fraiche
1-2 msk matolja
1 påse Santa Maria Spicy World Paneng-Gai kryddmix
1 burk Santa Maria Spicy World Coconut Milk
1-2 msk Santa Maria Spicy World Fish Sauce
1 dl Cremé fraiche
4 portioner. Stek eller woka kycklingen i oljan. Tillsätt Paneng-Gai kryddmix. Häll i kokosmjölken och cremé fraichen och låt koka i 5 min. Smaka av med Fish Sauce. Servera med äggnudlar och en sallad eller wokade grönsaker.
Lindas Citronkyckling med Oliver
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: kyckling
4 Kycklingfiléer
2 Vitlöksklyftor
Smör
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
2 ½ dl Matlagningsgrädde
½ Hönsbuljongtärning
1 tsk Rosmarin
Rivet skal och pressad saft av ½ Citron
1 dl Svarta Oliver
½ dl Grovhackad Persilja
2 Vitlöksklyftor
Smör
1 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
2 ½ dl Matlagningsgrädde
½ Hönsbuljongtärning
1 tsk Rosmarin
Rivet skal och pressad saft av ½ Citron
1 dl Svarta Oliver
½ dl Grovhackad Persilja
Stek kycklingfile. Och hä i resta´
Kyckling med Fetaost
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: kyckling
500g Kyckling
2 Paprikor
2 Röda Lökar
1 Squash
2 msk Olivolja
2 msk Balsamvinäger
1 msk Soja
1 msk Senap
1/2 msk Timjan
2 krm Svartpeppar
150g Fetaost
2 Paprikor
2 Röda Lökar
1 Squash
2 msk Olivolja
2 msk Balsamvinäger
1 msk Soja
1 msk Senap
1/2 msk Timjan
2 krm Svartpeppar
150g Fetaost
Skär kycklingen i 3 cm stora bitar och stek i stekpanna. Ta upp kycklingen och lägg ner grönsakerna. Bryn på hög värme några minuter. Lägg ner kycklingen och häll i balsamvinäger, senap och soja. Krydda med svartpeppar och timjan. Låt balsamvinägern koka in och smula över fetaost.
Serveras med vitlöksbröd
Serveras med vitlöksbröd
Joakims grillade kycklingspett
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: kyckling
Recept per filé
1/2 msk santamaria grillkrydda
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk curry
1 tsk puszta grillkrydda
1 msk olivolja
1/2 msk santamaria grillkrydda
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk curry
1 tsk puszta grillkrydda
1 msk olivolja
Skär kycklingfilén i strimlor ungefär 3cm tjocka. Blanda ingredienserna i en skål och trä på de marinerade filéerna på grillspett.
Grilla i ugnen 20 min 225 gradervv
Susannes kycklinggratäng
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: kyckling
300 g kycklingfile
1 msk margarin
100 g champinjoner
¾ dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
4 msk vetemjöl
1 vitlöksklyfta
3 bananer
½ hönsbuljongtärning
50 g gratängost
½ dl chilisås
salt
svartpeppar
1 msk margarin
100 g champinjoner
¾ dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
4 msk vetemjöl
1 vitlöksklyfta
3 bananer
½ hönsbuljongtärning
50 g gratängost
½ dl chilisås
salt
svartpeppar
Strimla och stek kyckling och lägg i smord form. Skiva bananerna över kycklingen. Koka en sås av creme fraiche, mjölk, grädde, champinjoner och ev lite svampspad. Tillsätt buljong och chilisås. Krydda och färgsätt med lite soya. Red med vetemjöl. Häll såsen över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20 minuter tills allt är varmt och osten fått färg.
Hitta fler recept med hjälp av orden nedan:
Tips mot lårskav - Plagget som hjälper
www.juniid.se
Fler recept på vilt hittar du på www.devilda.se
Kommunikation och Design
www.junide.se