Besväras du av lårskav? Juniid är lösningen
Många kvinnor upplever dagligen obehag av att deras lår skaver mot varandra så att besvärliga skavsår uppstår. Det har fram tills nu inte funnits ett klädesplagg speciellt designat för att reducera problemet med lårskav för kvinnor. Juniid Thights Woman är en innovation från Sandra Söderberg i Juniskär. Köp direkt på webbshoppen >>Viktväktarnas sjömansbiff
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: nötkött
500 g magert nötkött
3 gula lökar
2 tsk flytande margarin
2 dl hett vatten
12 potatisar
2 tsk salt
2 krm peppar
33 cl mörkt lättöl eller buljong
persilja
3 gula lökar
2 tsk flytande margarin
2 dl hett vatten
12 potatisar
2 tsk salt
2 krm peppar
33 cl mörkt lättöl eller buljong
persilja
4 portioner. Skär köttet i 3 mm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Hetta upp matfettet i en fettsnål stekpanna och bryn kött och lök. Vispa ur stekpannan med det heta vattnet och ta vara på skyn. Skala och skiva potatisarna. Varva potatis, lök och kött i en gryta eller ugnsäker form. Börja och sluta med potatis. Krydda med salt och peppar mellan varven. Häll över stekskyn samt öl eller buljong. Sjud under lock på svag värme 45 min eller i 200 grader i ugnen lika länge. Klipp över persilja före servering. Servera med gelé.
Ragu
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: nötkött
1 kg benfritt nöt eller älgkött
4 msk hackad gul lök
3 msk mjöl
4 dl buljong
Tomatpuré efter smak
Salt
Vitpeppar
4 msk hackad gul lök
3 msk mjöl
4 dl buljong
Tomatpuré efter smak
Salt
Vitpeppar
Skär köttet i bitar. Fräs lök och kött. Slå över mjöl och rör om. Tillsätt buljongen och låt alltsammans koka och puttra ett tag. Tillsätt sedan tomatpurén och låt sedan grytan småputtra i en timme. Servera med ris
Hildurs Pölsa
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: nötkött
5 kg nötkött med ben
1 kg fläskkött
Salt
Kryddpeppar
2-3 lagerblad
2 glas risgryn (grötris)
1 kg fläskkött
Salt
Kryddpeppar
2-3 lagerblad
2 glas risgryn (grötris)
Koka upp vattnet. Lägg ner köttet, skumma av efter ett tag och tillsätt kryddorna. Låt köttet koka tills beben lossnar. Tag upp köttet, rensa och mal i köttkvarn. Koka risgrynen i lite vatten tills det blir mjukt (som gröt). Sila buljongen och lägg sen ner köttet i den tomma grytan. häll över risgrynen och koka upp. Tillsätt buljongen till lagom konsistens. Smaka av och tillsätt ev. mer salt och kryddpeppar. Kyl snabbt ner i vattenbad.
Om pölsan görs på älgkött är det bra att låta köttet ligga i kallt vatten över natten så att blodet drar ur. Segare älgkött måste också kokas separat från fläskköttet eftersom koktiden blir olika långa.
Om pölsan görs på älgkött är det bra att låta köttet ligga i kallt vatten över natten så att blodet drar ur. Segare älgkött måste också kokas separat från fläskköttet eftersom koktiden blir olika långa.
Lövbiffgryta
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: nötkött
Lövbiff
Salt
Peppar
Sås
2 dl cremé fraiche
Grönsaksbuljong
Tynderökrydda
Salt
Peppar
Sås
2 dl cremé fraiche
Grönsaksbuljong
Tynderökrydda
Strimla lövbiffen i cm tjocka strimlor och stek dem. Salta och peppra försiktigt. Gör en sås på cremé fraichen, buljongen och kryddan och tillsätt köttet. Låt puttra en stund. Serveras med ri
Hitta fler recept med hjälp av orden nedan:
Tips mot lårskav - Plagget som hjälper
www.juniid.se
Fler recept på vilt hittar du på www.devilda.se
Kommunikation och Design
www.junide.se