Lårskav vi har uppfunnit bästa byxan Juniid Thights Woman

Besväras du av lårskav? Juniid är lösningen

Många kvinnor upplever dagligen obehag av att deras lår skaver mot varandra så att besvärliga skavsår uppstår. Det har fram tills nu inte funnits ett klädesplagg speciellt designat för att reducera problemet med lårskav för kvinnor. Juniid Thights Woman är en innovation från Sandra Söderberg i Juniskär. Köp direkt på webbshoppen >>

Grekisk vegetarisk paj

 

Pajdeg
1,5 dl Havregryn
3 dl Vetemjöl
2 msk Solrosfrön
2 msk Sesamfrön oskalade
1 msk Basilika
150 g Smör
2 msk Olivolja

Fyllning
250g Broccoli (liten bukett)
1 litet Blomkolshuvud
1 litet pkt fetaost
1 liten burk Kalimataoliver
10 st Soltorkade tomater

Äggstanning
2 dl Mjölk
3 st Ägg 
1/2 tsk Salt
1/2 tsk Peppar

 

Blanda havregryn, vetemjöl, seamfrön, solrosfrön och basilika. Tillsätt smör och olivolja och blanda till en jämn deg. Fördela den i en pajform och täck pajbotten med skivor av ost. Lägg över hackad blomkol, hackad broccoli, smulad fetaost, oliver, soltorkade tomater och toppa med lite riven ost. Vispa mjölk och ägg som sedan hälls över pajen. Grädda i 200 grader i 60 min. Täck med folie de sista 30 min och om pajen för för mycket färg innan den är klar.

Pizzasallad

1 st vilkålshuvud
2 st vitlöksklyftor
4 msk rapsolja
4 msk vitvinsvinäger
4 msk vatten
4 msk socker
2 msk ättika
1 tsk salt
2 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk italiensk salladskrydda

Hyvla vitkålen med en osthyvel i ett durkslag. Koka upp resten av ingredienserna i en kastrull. Placera durkslaget med den sköljda rivna 
vitkålen ovanför så att den blir lite mjuk. Häll sedan allt i en skål, rör om och förvara i kylskåp. 


Marias Tacopaj

 

Deg
4 dl vetemjöl
50 g margarin
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1,5 dl mjölk
(eller köp en färdig förpackning med pizzadegsmix)

Fyllning
400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
vatten
2 lökar
4 tomater
2 dl cremé fraiche
2 msk majonäs
2 vitlöksklyftor
1 påse riven ost
 
Blanda alla ingredienserna till degen och tryck ut den i en eldfast form. Förgrädda i 10 min.

Bryn köttfärsen och tillsätt tacokryddan och vatten. Vänd ner i pajskalet. Skiva löken i ringar och bryn tills de mjuknar och lägg ovanpå köttfärsen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå löken. Rör ihop cremé fraiche, majonäs och pressan vitlök. Häll blandningen ovanpå pajen. Strö över riven ost. Grädda på 225 grader tills den fått färg. Ca 10 min.

Pizza

 

Pizzadeg med bakpulver
5 dl Vetemjöj
2 1/2 tsk Bakplver
1/2 tsk Salt
3 msk Olja
2 dl Mjölk

Pålägg:
1 burk Tomatsås
300 g Skinka
200 g riven ost
1 burk Champinjoner
1 Burk skivad Ananas
3 st skivade Tomater
Svartpeppar
Oregano

 
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt olja och späd med mjölk. Arbeta snabbt samman till deg. Kavla ut degen på bakplåtspapper i en långpanna. Lägg på det du ska ha på pizzan och grädda i 225 grader 12-15 minuter.

Choritzopaj

 

1 knippe Broccoli
2st Choritsokorvar
Ost

Deg:
2 dl Vetemjöl
1,5 Grahamsmjöl
150 gr Smör
2 msk Vatten
1 tsk Salt

Äggstanning:
3 st Ägg 3 dl Mjölk
Vitpeppar
Salt
 
Arbeta ihop ingredienserna till en deg. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda pajskalet 10-15 min. Ugnstemperatur: 200 grader. Fyll på med Choritzokorvbitarna som du har skivat och den skivade Broccolin. Häll sedan över äggstanningen och toppa med lite ost. 20 min i ugn. 

Joakims Pizza

 

6st tomater (små typ plommon)
0,5 dl ketchup
1 tsk chilipulver
2 tsk oregano
2 krm salt
2 krm svartpeppar

deg till 4 port.
25 g jäst
2,5 dl vatten
2 msk olja
0,5 tsk salt
7 dl vetemjöl
 
mosa allt i mixer och koka upp i kastrull

Sandras sommarpaj

 

 Botten
14 digestivekex
½ dl socker
125 g smör

 
Vit röra
3 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost naturell
2 dl florsocker

Egen kräm:
250g hallon/blåbär
2 ½ dl vatten
¼  dl strösocker
2 msk potatismjöl

Dekor
250g frysta hallon/blåbär
Strös över krämen.
 
 
Botten
Blanda samman i matberedare tills allt är finfördelat, gärna med knivar. Tryck sedan ut degen i pajform eller i kakform med löstagbar kant.
 
Vit röra
Häll bort ev. överskottsvatten ur philadelphiaosten och blanda osten med florsocker. Rör ordentligt så att klumparna försvinner. Vispa sedan grädde hårt och blanda försiktigt ned i philadelphiaröran. Bred röran på digestivebotten.
 
Bärlock (Gör egen kräm eller köp färdig hallonkräm)
Egen kräm:

Koka upp vatten och socker. Tillsätt bären och koka dem i 2-3 minuter. Rör ut potatismjölet i ¼ dl kallt vatten. Tag kastrullen från värmen. Tillsätt redningen i en fin stråle under omrörning. Krämen ska sedan bara koka upp och sedan kylas i vattenbad.  Bred försiktigt den kalla krämen på den vita röran.
 
Dekor
hallon/blåbär
Strös över krämen.
 
Ställ in pajen i kylen och låt stå över natten då den blir som bäst dagen efter. (Tag bort den löstagbara kanten från kakformen dagen efter när kakan stelnat till sig).

Tidigare recept>>

Hitta fler recept med hjälp av orden nedan:

Stacks Image 16155

Tips mot lårskav - Plagget som hjälper
www.juniid.se

Devlda viltkött

Fler recept på vilt hittar du på www.devilda.se

Junide AB - Kommunikationsbyrå

Kommunikation och Design
www.junide.se