Besväras du av lårskav? Juniid är lösningen
Många kvinnor upplever dagligen obehag av att deras lår skaver mot varandra så att besvärliga skavsår uppstår. Det har fram tills nu inte funnits ett klädesplagg speciellt designat för att reducera problemet med lårskav för kvinnor. Juniid Thights Woman är en innovation från Sandra Söderberg i Juniskär. Köp direkt på webbshoppen >>Joakims midsommarsill
2012 juni 22, fredag Arkiverad i: fisk
500 g Senapssill
4 ägg
2 röda lökar
3 dl gräddfil
Koka äggen och hacka eller dela två gånger i äggharpa. Hacka den röda löken och blanda alla ingredienser direkt i serveringsskålen. Serveras kylskåpskall.
Joakims Torsk i Folie
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: fisk
1 torskblock
1 purjolök
1 purjolök
Dela fisken i 3-4 cm breda bitar. Krydda med salt och peppar. Linda in varje bit i folie tillsammans med lite purjolök. Koka i 12-15 minuter. Kokt potatis passar bra till. Om man vill ha någon sås till tycker jag att äggsås är gott. Koka 4-5 ägg och skiva. På vetemjölspaketet finns recept på redning. Ta den tjocka varianten Krydda med vitpeppar och salt. Blanda i äggen när såsen är klar.
Gudruns Laxkotletter
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: fisk
Laxkotletter
salt
citronsaft
2 msk vatten eller vitt vin
dill
salt
citronsaft
2 msk vatten eller vitt vin
dill
Salta och droppa citron på fisken och lägg den i smord eldfast form. Slå på vatten eller vitt vin och sätt in fiskken under lock eller folie i ugnen grädda i 225 grader i 10 min. Strö på dill och grädda i ytterligare 20 min. eller till fisken är genomstekt. Servera med potatis och majonäs eller passande sås.
Joakims Hela Ugnssktekta Lax
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: fisk
Hel Lax
Färsk Dill
Smör
Salt
Färsk Dill
Smör
Salt
Fjälla Laxen och ställ den i en ugnsform. Fyll laxen med färsk dill. Sätt ugnen på 200 grader. Laxen penslas med jämna mellanrum med smält smör. Efter cirka 20-25 minuter beroende på laxens storlek är den klar. Serveras gärna med Pressad Potatis.
Tinas Torsk med Tomater
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: fisk
1 Paket Torsk
3 st Tomater
2,5 dl Matlagningsgrädde
1 Fiskbuljongtärning
1 Knippe Färsk Dill
Salt
3 st Tomater
2,5 dl Matlagningsgrädde
1 Fiskbuljongtärning
1 Knippe Färsk Dill
Salt
Hacka dillen. Koka torsken tillsammans med alla ingredienser utom tomaterna i 10 minuter med lock. Lägg de skivade tomaterna på fisken och koka i ytterligare 5 minuter. Serveras med Potatis.
Mariannes Lax
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: fisk
4 laxportioner
1 dl vatten
3 msk hummerfond
1 dl cremé fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
2 tsk vanlig senap eller dijon
3 msk fiskrom
Dill
1 dl vatten
3 msk hummerfond
1 dl cremé fraiche
2,5 dl matlagningsgrädde
2 tsk vanlig senap eller dijon
3 msk fiskrom
Dill
4 portioner. Koka ihop såsen. Lägg ner laxen i såsen. Sjud i 10 min. Tillsätt dill och fiskrom efter smak
Smördegsinbakad Lax
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: fisk
4st Portionsbitar Lax
6 dl Vetemjöl
1/2 tsk Salt
250g Smör
1 st Ägg
1/2 tsk Ättiksprit
3 msk vatten
6 dl Vetemjöl
1/2 tsk Salt
250g Smör
1 st Ägg
1/2 tsk Ättiksprit
3 msk vatten
Blanda mjöl och salt i en bunke. Smula ner smöret med fingrarna. Vispa ägget tillsammans med ättikan och vattnet. Blanda ihop till en deg och lägg den i en plastpåse som ska vila i kylen 1 timme. Kavla ut degen så att den räcker helt runt varje laxfilé. Salta varje laxfilé innan. Sätt ugnen på 200 grader och lägg paketen i en ugnsfast form och grädda i 20 minuter i mitten av ugnen.
Ugnsstekt Gräddädellax
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: fisk
4 portioner
500g laxfilé
50g Kvibille gräddädelost
500g laxfilé
50g Kvibille gräddädelost
Placera laxfiléerna i en ugnsfast form och fördela osten ovanpå. Ingen extra krydda är nödvändigt. Passar bra till duchessepotatis.
Hitta fler recept med hjälp av orden nedan:
Tips mot lårskav - Plagget som hjälper
www.juniid.se
Fler recept på vilt hittar du på www.devilda.se
Kommunikation och Design
www.junide.se