Lårskav vi har uppfunnit bästa byxan Juniid Thights Woman

Besväras du av lårskav? Juniid är lösningen

Många kvinnor upplever dagligen obehag av att deras lår skaver mot varandra så att besvärliga skavsår uppstår. Det har fram tills nu inte funnits ett klädesplagg speciellt designat för att reducera problemet med lårskav för kvinnor. Juniid Thights Woman är en innovation från Sandra Söderberg i Juniskär. Köp direkt på webbshoppen >>

Joakims Bacon med Crème Fraiche

 

1 paket bacon
3 dl crème fraiche
1 gul lök
 
Skär baconet i centimeterbreda bitar och stek i stekpanna. Tillsätt den hackade löken och crème fraichen. Krydda med svartpeppar. Smakar bra tillsammans med pasta.

Grillad Fläskfilé med Pesto

 

1 Fläskfilé 300-400g
1 burk Pesto

Sås:
1 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde
1 Vitlökskyfta
1/2 dl Ajvar
 
Skär ett spår längshela fläskfilén. Lägg filén i en ugnsform. Fyll med pesto och stick i tandpetare för att hålla ihop. Krydda med salt och peppar. In i ugnen på 200 grader i 35 minuter. 

Skiva vitlöksklyftan och fräs den i en kastrull. Häll i vatten, grädde och ajvar. Red med maizenaredning och koka på svag värme i 10 minuter.

Ost och Skinksås

 

1 lök
4 msk vetemjöl
5-6 dl mjölk
vitpeppar
salt
200 g rökt skinka
5-6 ostskivor
 
Fräs löken. Gör en redning på vetemjölet, mjölken och kryddorna. Tillsätt rökt skinka efter smak och låt allt småputtra. Tillsätt sist ostskivorna och låt dem smälta. Rör om. Servera till spagetti.

Julskinka

 

1 Skinka

Griljering:
1 ägg
3 msk senap
1 msk socker
skorpmjöl
 
Skölj skinkan under rinnande vatten. Lägg skinkan i en stor gryta med kallt vatten som täcker precis. Låt skinkan koka upp och skumma. Koka den under lock på mycket svag värme tills den blir mör, ca 1 timme per kg. Befria sedan skinkan från svålet och låt den kallna i spadet ca 12 timmar innan den griljeras.

Blanda ägg, senap och socker och pensla svålsidan och strö över skorpmjölet.
Griljeras i ca 15 min i 225 grader.

Kotletter med Sambal Olek

 

6 st Kotletter

Sås:
3 dl grädde
2 dl cremé fraiche
3/4 dl soya
1 1/2 msk Sambal Olek

 
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Lägg ner kotletterna i en ugnsäker form. Häll över såsen. Grädda i 175-200 grader i ca 1 timme. Servera med potatis, gelé och sallad.

Lindas Fläskfile i Ost- & Senapssås

 

600 g fläskfile
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör
¾ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 ½ dl matgrädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk kalvfond koncentrerad
1 msk fransk senap
1 dl riven präst ost
 
4 pers. Skär köttet iskivor. Skala o hacka löken o vitlöken fint. Bryn köttet. Krydda. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja.

Baconinlindad halloumi

1 paket Bacon
1 paket Halloumiost original

 
Dela baconskivirna i 2 delar. Skär halloumiosten i 1-1,5 cm tjocka stavar. Linda in en baconskiva/stav. Grilla i ugn 250° tills osten fått gyllenbrun färg och baconet fått stekyta. Låt svalna i kylskåp. 
Passar bra som snacks eller tillbehör i buffé. 

Tidigare recept>>

Hitta fler recept med hjälp av orden nedan:

Stacks Image 16155

Tips mot lårskav - Plagget som hjälper
www.juniid.se

Devlda viltkött

Fler recept på vilt hittar du på www.devilda.se

Junide AB - Kommunikationsbyrå

Kommunikation och Design
www.junide.se