Besväras du av lårskav? Juniid är lösningen
Många kvinnor upplever dagligen obehag av att deras lår skaver mot varandra så att besvärliga skavsår uppstår. Det har fram tills nu inte funnits ett klädesplagg speciellt designat för att reducera problemet med lårskav för kvinnor. Juniid Thights Woman är en innovation från Sandra Söderberg i Juniskär. Köp direkt på webbshoppen >>Sandras Potatisgratäng
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: gratäng
potatis
1 påse rivost
peppar
salt
(vitlök)
(lök)
3-4 dl grädde
1 påse rivost
peppar
salt
(vitlök)
(lök)
3-4 dl grädde
4 personer. Smörj en form och varva med potatis, salt, peppar, lök och ost. Häll tillsist i grädden. Grädda i 225 grader i 40-45 min.
Sandra & Joakims Broccoligratäng
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: gratäng
500 g Broccolibuketter (helst färsk)
2 pkt bacon
Gratängsås
1dl vitt vin
1dl grädde
2 msk smör
4 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 dl riven ost
salt
peppar
2 pkt bacon
Gratängsås
1dl vitt vin
1dl grädde
2 msk smör
4 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 dl riven ost
salt
peppar
Sätt ugnen på 250 °. Förväll broccolin och lägg dem i en liten eldfast smord form. Fräs upp smör och mjöl och späd med mjölken till en ganska tjock sås. Tillsätt vitt vin och grädde. Låt sjuda minst 5 minuter. Rör ner den rivna osten och tag kastrullen från värmen och smaka av med salt och peppar. Klipp baconet i mindre bitar, stek i stekpanna tills det blir knaprigt och häll det över broccolin. Häll såsen över allt och sätt in i ugnen tills den fått lite färg.
Severas med ris
Severas med ris
Susannes kycklinggratäng
2012 mars 25, söndag Arkiverad i: gratäng
300 g kycklingfile
1 msk margarin
100 g champinjoner
¾ dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
4 msk vetemjöl
1 vitlöksklyfta
3 bananer
½ hönsbuljongtärning
50 g gratängost
½ dl chilisås
salt
svartpeppar
1 msk margarin
100 g champinjoner
¾ dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk
4 msk vetemjöl
1 vitlöksklyfta
3 bananer
½ hönsbuljongtärning
50 g gratängost
½ dl chilisås
salt
svartpeppar
Strimla och stek kyckling och lägg i smord form. Skiva bananerna över kycklingen. Koka en sås av creme fraiche, mjölk, grädde, champinjoner och ev lite svampspad. Tillsätt buljong och chilisås. Krydda och färgsätt med lite soya. Red med vetemjöl. Häll såsen över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20 minuter tills allt är varmt och osten fått färg.
Hitta fler recept med hjälp av orden nedan:
Tips mot lårskav - Plagget som hjälper
www.juniid.se
Fler recept på vilt hittar du på www.devilda.se
Kommunikation och Design
www.junide.se